Tuesday, November 9, 2010

I've been tagged

Assalamualaikum wrt.wbt

Alhamdulillah wa syukur lillah
Masih bernyawa tatkala mata dibuka
Allahuakbar!

Masih di mode of examination,
Namun begitu, masa yang agak panjang sementara menanti untuk menghadapi paper seterusnya,
Bolehlah kiranya kuluangkan masa untuk menjawab 25 items sebagaimana yang diminta oleh tuan yang telah men'tagged'..(http://truelovehunter.blogspot.com)
aka as adeq


Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you


1) Nama : MUNIRAH YUSOF

2) Cadangan nama diberi oleh : Kawan baik parent

3) Dijaga lebih kurang 2-3 bulan sebaik sahaja lahir oleh family ayah di Kelantan

4) Masa 2 bulan umurku : Dikejarkan ke ICU - infection of skin..Alhamdulillah..sekarang dah sihat

5) Adik-beradik : 2/6 ( seorang je putera, yang lain puteri )

6) Familyku yang happy go lucky, sape-sape yang pernah datang rumah, tau la macam mane (adeq, mai la jalan2)

7)
Panggilan di rumah : Ngah, angah, kak ngah

8) Panggilan di luar : munirah, muni, kak mun, kak muni, alang

9) Already become a mak cik almost 2 weeks ago

10)
Interested : To learn mandarin language (in progress, pray for me)

11)) Goal - to slowly apply that new language during my next posting at Pharmacy (is it possible?) - just try

12) Suka juga bercerita, banyak masuk pertandingan bercerita time sekolah dulu..tapi dah jupe seorang sahabt yang ada ciri-ciri yang sama di kuliyyah pharmacy..boleh terdiam bila dengar dia bercerita.. semangat untuk dengar..sape ye? cari sendiri.

13) Hobi lain selain membaca - melukis (biar la tak cantik mana pun lukisan tu)

14) So thankful to Allah, i've loss weight until now ( 12 kg )- (if interested to know how? just contact me, hehe)

15) Dulunya seorang pemendam

16) Sekarangnya dah kurang

17) Suka cuba benda baru

18) Tak kira dalam apa jua bidang

19) Sangat hargai orang yang berterus terang

20) Tak suka berhujah

21) Sering kalah jika berhujah dek kurangnya skill dan ilmu

22) Setia itu perkara yang sangat dititik beratkan dalam suatu persahabatan

23) Jangan mulakan persengketaan dengan orang ini, boleh, tapi kadang2 lambat nak kembali kepada normal

24) Just simple, mudah dan belajar untuk memudahkan

25) Akhir kalami..terima kasih adeq solehah yang men'tagged' untuk kenali diri..may be tak cukup untuk kenali..bleh la jemput datang ke T3


Waallahu'alam





7 comments:

cahaya_solehah said...

hmm..mmg tak cukup lagi pun knl alang.. mne taknya, org suh dia cite 25benda ttg diri dia, dia g cerita satu benda dln 2 3 nombor..hmm..

hari tu kan adeq dah g umah alang..alang lah plak dtg umah adeq..

~MEMBURU CINTA HAQIQI~

my said...

hehe..kira ok la tu..alang ni susah skit bab2 citer diri sendiri ni..he..nak sangat gi umah adeq..dari aritu lagi..sampai skrg pun..tak ada peluang..nanti kita set time bila free k..

aisyah mn said...

kak muni,
item no 12 tu mcm tau jek sapa..
hehe..bleh terdiam ek?
dasat2..siapakah??
hahaha

Siti Nor Aisyah Muhamad Noor said...

kak muni
item no 12 tu......
mcm tau jek sape..
huu,smpai terdiam ek??
dasat la org tu...
doh bleh caye dop orr cte ye??
hahaha...
ske ar bace blog kak muni
padahal esok exam mcq nih...
kui2~

my said...

erm..orang tu selalu dalam hati k muni..walau jauh walau dekat..dulu duk sebelah..skrg dah duk kat atas..tp tak pe..dia tu tetap dekat kat hati ni..hehe..

Siti Nor Aisyah Muhamad Noor said...

aiseyhh,terase masin semacam jek tbe2 lidah ni..hahaha...betapa bertuahnye org tu sbb ade dlm hati kak muni sokmo..ngeh2...jauh di mata dekat di hati org kate...hehe...kate org tua2 plop, kalu sayang tinggal2kan..tu sebab org tu duk jauh sket sem ni..heh2...lame ase dop ckp dgn asst headcom DNT sy..huu~

my said...

dop au la aisyah..sape yang busy..asst head com ke subcom dia yang busy..may be next time we can update any news..Apa kata kata Dr Wan Azizi..ayuh!sama2 kita berjuang..:)

Today's Drug

renungan

Diriwayatkan bahawa seorang sahabat Rasulullah berkata :
Ya Rasulullah, hukum2 syariah (undang-undang Islam) ini banyak bagiku, tunjukkanlah kepadaku akan sesuatu yang mendapat menjadi pegangan padaku,''
Baginda menjawab, '' HENDAKLAH LIDAHMU SENTIASA BASAH DENGAN ZIKRULLAH''